Kaatumitapataturma riskianalyysi

40,00 sis alv 24%

Tehokkain tapa kaatumisien ennalta ehkäisyssä on kaatumisriskin analysointi, joka tehdään yksilöllisten vaaratekijöiden ja altistavien tekijöiden kartoituksella.

Osta etänä tehtävä analyysi tästä ja varaa aika TS Hymyntuon ajanvarauskalenterista itsellesi sopivana ajankohtana: https://vello.fi/tshymyntuo. Lähetän linkin Skype-videopuheluun ennen varattua ajankohtaa.

Huomioithan aikaa varatessa, että ehdit tekemään ennakkomateriaalit ennen sovittua tapaamista. Materiaalit saat ladattavina tiedostoina sähköpostiisi, kun olet suorittanut maksun. Lisäksi saat tarkemmat ohjeet kuinka toimia ennen Skype videotapaamista.

Mikäli haluat, että läheisesi osallistuvat video tapaamiseen. Voit halutessasi laittaa tilauksen kommenttikenttään muiden osallistujien sähköpostit, jolloin laitan myös heille suoraan linkin Skype-videotapaamiseen.

Kuvaus

Ennakko materiaalina on huolestuttaako kaatumis kysely ja lyhyt testi, jolla testataan tasapainoa, jalkojen lihasvoimaa ja kävelykykyä. Testejä tehdessä olisi hyvä olla joku avustamassa. Molempien tekemiseen menee yhteensä noin 30-45min.

 

Kaatumistapaturma riskianalyysi

Tehokkain tapa kaatumisien ennalta ehkäisyssä on kaatumisriskin analysointi, joka tehdään yksilöllisten vaaratekijöiden ja altistavien tekijöiden kartoituksella, kuten selvittämällä mitkä tekijät lisäävät ja miten paljon kaatumisalttiutta, tämän pohjalta laaditaan yksilöllinen kaatumisien ehkäisy toimintasuunnitelma. Näillä toimenpiteillä voidaan vähentää tai poistaa havaitut altistavat vaaratekijät ja vähentää kaatumisvaaraa ja kaatumisia. Sillä tapaturmaton elämä on mahdollinen iästä riippumatta.

Anlyysi pitää sisällään seuraavat osiot.

  • Kaatumisvaara arvio
  • Liikkuvuuden, tasapaino ja jalkojen lihasvoimien testaus
  • Elinympäristön turvallisuus arvio
  • Kaatumisvaara aiheuttavien lääkkeiden läpikäyminen
  • Huolestuttaako kaatumiskysely
  • Kaatumisen ehkäisyn toimintasuunnitelman laatiminen

 

Miten sitten kaatumisia voidaan ennakoida?

Tärkeintä on kiinnittää varhain huoimiota kotitapaturman vaaranpaikkojen miettimiseen ja niiden poistamiseen, koska kaatumisvamman paraneminen on ikääntyessä hidasta tai johtaa pysyviin haittoihin, siksi on paljon hyödyllisempää ennaltaehkäistä vakavia kaatumisia. Lisäksi vamma voi heikentää pysyvästi toiminta- tai liikkumiskykyä. Vähäinenkin kaatumisvamma lisää alttiutta uusille kaatumisille.

Lisää tietoa analyysistä

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaatumitapataturma riskianalyysi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *